Bine ai venit pe blogul meu Kato Foto & Video


Bine ai venit pe noul meu blog, dedicat tematicii Foto & Video!  

Sunt Katona Nicolae, pe scurt Kato, și sunt dependent de filmare și fotografiere  😃

Glumesc, că așa e firea mea, dar pot să spun că sunt pasionat în prezent de acest domeniu, deși nu sunt un profesionist, cel puțin nu încă. 

Cui se adresează acest blog Foto-Video:

Celor cărora le place ceea ce filmez și fotografiez, și celor pasionați, ca mine, celor începători în special, care sunt la început în acest domeniu, și vor să învețe câte ceva, să se informeze, să cunoască mai mult. 

Nu doar de la mine, ci în special de la specialiști în domeniu, de la care și eu preiau informațiile, nu doar din experiența mea. Informații pe care le studiez și le transmit mai departe.

Informații utile în domeniu vei găsi aici grămadă, căci voi aduna aici tot ce consider util și mie, să am structurate aici informațiile când vreau să le revăd.

Vei găsi aici fotografii personale, muuulte, căci am descoperit că pe platforma Google Blogger se pot încărca NELIMITAT fotografii care au latura mare maxim 2048 pixeli, și videouri de maxim 15 minute. Ce depășește aceste limite se taxează la spațiul pe Drive.

Adăugați imagini și videoclipuri pe blog
Puteți să adăugați fotografii, videoclipuri și alte imagini în postările pe blog. 
Când adăugați imagini pe blog, acestea sunt stocate într-o arhivă de albume Google.
Conform politicii Blogger privind drepturile de autor, nu aveți permisiunea să adăugați:
-conținut găzduit de altă persoană fără consimțământul acesteia,
-materiale protejate prin drepturi de autor fără autorizare,
-orice conținut care încalcă politica de conținut Blogger.
Adăugați o imagine într-o postare pe blog
Important: dacă înălțimea sau lățimea unei fotografii depășește 2.048 pixeli sau dacă videoclipul are o durată mai mare de 15 minute, aceasta fi luată în calcul pentru limita de stocare.”
Deci este o oportunitate de a posta nelimitat, fără a avea probleme cu spațiul de găzduire, respectând limitele impuse.
Fotografiile mele ies din aparat la rezoluția maximă de 5184/ 3888 (4:3), la 20,4 Mp, deci le voi micșora, păstrând același aspect 4:3 aici, pentru a se vedea exact cum au ieșit din aparat.
Cele mai reușite fotografii le voi posta și pe platforme de monetizare de imagini.
Voi posta aici pe blog și fotografii editate, bine-nțeles, și tutoriale despre editare, despre fotografiere, despre filmare, softuri, reclame la aparate, informații despre cursuri în domeniu, evenimente, concursuri, etc... 

Pe canalul meu Youtube am adunat de o perioadă de timp materiale video interesante privind domeniul Foto și Video, în două playlisturi, care îți vor fi foarte utile și ție, și le poți accesa aici:

Foto - Video 250 videoclipuri - https://www.youtube.com/playlist?list=PLbN5sJc5PARDhD9EOh_mcClVjqHUy3_Ip
Aceste playlisturi vor fi completate în continuare cu noi materiale video utile și interesante, deci abonează-te la canalul meu youtube, să păstrezi legătura.

În prezent lucrez la un curs privind metode de a vinde fotografii și clipuri video pe internet, în special prin platforme dedicate acestui scop. 

În continuare voi posta o serie de fotografii realizate de mine, neprelucrate, ne editate, să vezi cum le-a scos aparatul, la calitatea lor originală, și îți voi povesti despre cum mi-am cumpărat aparatul pe care îl folosesc acum, în următorul articol, povestea care m-a îndrumat spre a-mi împlini pasiunea de a fotografia. 
Înainte de asta am fost pasionat de filmare, iar fotografierea mi se părea ceva cam.. static pentru mine, deși mă atrăgea. 
Dar am descoperit faptul că fotografiile au ceva ce filmările nu pot avea, și că fotografierea este un tip de artă deosebită față de videografie. Foloseam și înainte imagini, în slideshowuri, imagini luate de la alții, și mereu mă gândeam cum aș fi creat eu anumite imagini, fotografii, editări foto, efecte... 
Voi posta mai jos imagini cu tematici diverse, variate, urmând ca pe viitor să grupez fotografiile în articole pe subiecte și tematici, după cum am realizat și ședințele mele foto. 

Imaginile macro sunt în majoritatea lor realizate folosind un filtru Macro Close Up 10+ KnightX, care permite focalizarea mai bună la mărirea obiectelor situate foarte aproape. Cu cât am mărit mai mult, cu atât zona / fâșia de focalizare s-a micșorat, creându-se niște efecte interesante, cu care mă pot juca.

Dă click pe poză pentru a se mări /deschide, și apoi cu click iar pe poză se va trece la următoarea.
Fotografii ne editate, exact cum au ieșit din aparat, doar micșorată dimensiunea la 2021 / 1516.
Vizionare plăcută.

În final de articol am o surpriză pentru tine: două softuri de editare profesionale pe care le folosesc în prezent, unul pentru foto celălalt pentru video, cel foto la un preț excelent, aproape gratis, cu 50% reducere acum, iar cel video GRATUIT! :) 













Am folosit și lumină UV, cu blitz și fără blitz, îți explic în alt articol ce și cum cu lumina asta UV (ultravioletă)

















Papanașii cu brânză au fost făcuți de mine, adică de fapt din aceia congelați, eu doar i-am fiert și am făcut pesmetul prăjit cu ulei, și l-am prăjit prea tare :) și am mai ras niște ciocolată, am pudrat niște zahăr pudră, și le-am mai și dat niște lumină UV ultravioletă :) 
Delicioși... :)  






Și în lumină UV





















Aici se vede clar pe centru fâșia de focalizare foarte redusă față de dimensiunea funzei, care în rest apare blurată, defocalizată































Nu eu am pus picătura aceea de apă, ci așa a rămas apa de ploaie acolo, în mod natural







Un material textil


Floricele de corcoduș 







Bere :) 


















Am folosit și blitzul de umplere











Fotografii experimentale în lumină ultravioletă UV 395 nm











Biserica Sfântu Gheorghe din Gruia, Cluj-Napoca































Hotel Belvedere Cluj-Napoca. Și celelate poze sunt făcute pe Cetățuie, în apropierea hotelului. 

























Poze făcute de pe Cetățuie, de la Hotel Belvedere

















Ce soft folosesc la editarea Foto
în prezent Affinity Photo, soft profesional gen photoshop, dar mult mai accesibil ca preț. Este acum la 50% reducere și îl poți și testa 3 luni Gratuit
Prețul e doar 125 lei la Reducere, o singură plată pe viață, fără abonament! 

Ce soft folosesc la editarea Video
În prezent DaVinci Resolve, soft profesional produse de cei de la BlackMagicDesign, care produc și aparate profesionale de filmare și studiouri profesionale de editare video. Ai variantă Free Gratuită de folosință cât timp dorești, plus varianta Pro cu plată, cu mai multe funcționalități în plus: 

Aceste softuri nu sunt pentru începători, ci pentru avansați, dar dacă ai gânduri serioase și ești motivat să faci treabă serioasă în foto sau video, merită să te apuci de la bun început să înveți să folosești un soft profesional ca lumea, căci vei avea și satisfacții foarte mari, pe măsura efortului depus! :) 

Pentru începători voi prezenta într-un articol viitor niște softuri simple, utile, cu care nu trebuie să-ți bați prea mult capul, dar nici nu poți scoate ceva creativ foarte complex. 
Dar, vorba aia, avansând pas cu pas, în mod relaxat, poți ajunge departe, nu trebuie să sari din start la un nivel avansat. Nici eu nu am făcut așa ceva, fiind doar hobby, pasiune. Dacă voiam să fac un job din asta... atunci era cu totul altceva, merita să fac de la început o treabă foarte serioasă, cu softuri de astea profesionale, care cer mult efort pentru învățarea lor. 

Aici ai Toate siteurile și conturile mele, dacă ești curios de activitatea mea extra Foto Video :) : https://www.buymeacoffee.com/7a4dFhE/kato-resurse-utile-dezvoltare-spirituala


Nu uita să te abonezi la blogul meu și la canalul meu youtube, să fii la curent cu noutățile utile pe care le voi publica.
O zi minunată în continuare!





Un comentariu: